Tibet Egzersizleri ve Hareketleri
22 Haziran 2024

Tibet Egzersizleri ve Hareketleri

Tibet Egzersizleri

Dolaşım sistemini düzenleyerek eklemler arasındaki dokuların esnekliğini koruyan Tibet egzersizleri, yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan deformasyonu geciktiren ve hatta engelleyen egzersizlerdir.

Aynı zamanda bir tür meditasyon yöntemi olan Tibet egzersizleri, sağlıklı beslenmeyi ve stresten uzak durmayı içeren öğretiler bütününü oluşturur. Kişisel arınmayı temel alan bu egzersizler, kişinin hem zihnini toplamasını hem de gün içinde kendini zinde hissetmesini sağlar. Tibet egzersizleri başlangıç seviyesi egzersizleri olarak başlar ve yeni başlayanların zorlanmadan, kaslarını çok yormadan, zaman içinde geliştirilerek seviye atladığı egzersizler olarak ilerler. Kilo kontrolü, eklem ve sırt ağrılarında iyileşme, kan dolaşımının düzenlenmesine bağlı olarak cilt ve saçlarda canlılık, uyku bozukluğu çeken kişilerde uyku düzenini sağlama gibi işlevleri vardır.

Tibet Egzersizlerine Yeni Başlayacak Olanların Dikkat Etmesi Gereken Püf Noktaları

  • İlk hafta hareketleri her gün benzer saatlerde yapın. Başlangıç olarak kendinizi zorlamayın; hareketsiz ve kilolu bir yapıda iseniz hareketleri sadece bir kere yaparak da başlayabilirsiniz. Her hafta hareket sayısını birer ikişer artırmaya özen gösterin. Her bir hareket sayısını en fazla 21 kere tekrarlayabilirsiniz. 21 tekrara ulaştığınızda hareket sayısını daha fazla artırmayın.
  • Eğer mümkünse Tibet egzersizlerine başlamadan önce yarım saatlik yürüyüşler yaparak vücudunuzun ısınmasını sağlayın.
  • Tibet egzersizlerini tamamladıktan sonra ılık bir duş almaya özen gösterin. Duş sırasında hassas ciltlere uygun doğal sabunlarla vücudunuza masaj yapın.
  • Bol su içmek vücudunuzdaki toksinleri atmanıza yardımcı olacağından, egzersizlerden sonra gün içinde bol su tüketin.
  • Tibet egzersizleri bir karmadır. Sadece egzersizler tek başına yetersiz kalır; bu yüzden egzersizler, az yağlı ve şekersiz diyetlerle desteklenmelidir. Vücudu toksinlerden temizleyen besinler günlük olarak tüketilmeli, hazmı zor ve mideyi yoran gıdalardan uzak durulmalıdır.
  • Egzersizler nefes egzersizleri ile desteklenmeli, egzersizler sırasında zihin kötü düşüncelerden uzaklaştırılmalıdır.

Tibet Egzersizleri Hangi Hareketlerden Oluşur?

Tibet egzersizleri temelde beş rutin hareketten oluşmaktadır. Hareketler sırasında yardımcı ağırlık ve materyaller kullanılmaz.
  • Ayaklar omuz hizasında açık olacak şekilde kişi dik durur. Kollar iki yana açılarak avuç içleri yere bakacak şekilde saat yönünde ve saat yönünün tersinde belden destek alınarak yarım dönüş yapılır. Baş kollarla birlikte çevrilmez, göğüs hizasından karşıya bakılır.
  • Sırt üstü bir şekilde yere düz olarak uzanılır. Kollar ve avuç içleri yere bakmalıdır. Baş ve ayaklar yukarı doğru kaldırılmalıdır. Hareketin önemli noktası dizleri kırmamak, baş ve ayakları aynı anda kaldırıp indirmektir.
  • Beden dik olacak şekilde dizlerin üzerinde durulur. Bel omurları düz bir şekilde arkaya doğru yay gibi eğilin. Geriye doğru yay şeklinde eğilirken baldır ve kollarınızdan destek alın.
  • Ters köprü hareketidir. Hareket başlangıcında ayaklar düz, omurlar dik bir şekilde yere oturulmalıdır. Kollardan yardım alarak ters köprü yapılır.
  • Yüzü koyun olarak yere uzanın. El ve ayaklardan destek alarak başınızı yukarı doğru kaldırın. Ayaklarınızı yere tam basacak şekilde kalçanızı yukarı doğru çekin. Sonra tekrar kalçanızı yere doğru yaylandırın.

Bu egzersizler metabolizmayı düzenleyen, diskler arasında esneklik sağlayan ve toksinlerin atılmasına yardımcı olan egzersiz hareketleridir. Kendinizi çok zorlamadan günlük olarak tekrar edin. Birden mucizevi etkiler beklemeyin; bu hareketler ancak bir yaşam şekli olarak uygulandığında bedeninizi dinç tutacaktır. Tibet egzersizlerinin bir yaşam şekli olduğunu unutmayın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diz Ağrısı Egzersizleri ve Hareketleri

Diz Ağrısı Egzersizleri ve Hareketleri

8 Dakikada Karın Egzersizi

8 Dakikada Karın Egzersizi

Solunum Egzersizleri ve Hareketleri

Solunum Egzersizleri ve Hareketleri

Sırt Fıtığı Egzersizleri ve Hareketleri

Sırt Fıtığı Egzersizleri ve Hareketleri

Egzersiz Aletleri Çeşitleri

Egzersiz Aletleri Çeşitleri

Güncel

Denge Egzersizleri ve Hareketleri

Denge Egzersizleri ve Hareketleri

Güncel

Popo Büyütme Egzersizleri ve Hareketleri

Popo Büyütme Egzersizleri ve Hareketleri

Güncel

Kol Egzersizleri Nasıl Yapılır?

Kol Egzersizleri Nasıl Yapılır?